היינות הכי טובים עם מנות דגים
"יין אדום לבשר – יין לבן לדגים!". האמנם? הגענו כדי לעשות לכם סדר ולאמת או להפריך את הטענה הזו. מה שבטוח – כמעט כל מנת דג עושה חשק לכוס יין, בנוסף להיותה קלילה יותר ממנת בשר למנה עיקרית. מנות דגים יכולות להיות מוגשות כמובן גם כמנות ראשונות ולכן יש להתאים את סוג היין לאורך כל הארוחה, שכן לא נוכל להכין מנת דג ראשונה עם יין לבן ומנת דג עיקרית עם יין אדום.
התשובה לשאלה הנ"ל תלויה בסוג הדג, ברמת השומניות שלו, מרקם בשרו ואופן הכנתו. הטענה הנ"ל נכונה בעיקרון, אך אינה בגדר טאבו. הנה כמה המלצות שאספנו עבורכם >>>
- דגים בעלי מרקם כמו של בשר יתאימו ליינות אדומים קלים יחסית.
- למנות דג קלילות יותר היינות שיתאימו הם סוביניון בלאן, ריזלינג, מוסקט יבש, שרדונה וגוורצטרמינר.
- לצד מנות דג חריפות יש לשלב יין לבן ולא יין אדום.
- למנות דג מתקתקות כדאי להתאים יין לבן מתקתק.
- למנות סושי תוכלו להתאים בקלות יין לבן (ריזלינג) או יין מבעבע
- יש להתחשב ברוטב המוגש לצד מנת הדג בעת שבוחרים את סוג היין המוגש.
- דגים ברטבים בהירים יתאימו גם כן ליינות לבנים עדינים.
- גם יינות רוזה יוכלו להתאים למנות דג שונות וקלילות, וגם לדגים מעושנים.
מזמינים אתכם להציץ ביינות שאנחנו מציעים אצלנו באתר לרכישה (: