רשימת המוצרים
קרפצ'יו דג ים עם ארטישוק ויוגורט
4 מנות
סוג דג: דג ים
אופן ההכנה: במחבת
מצרכים
- 400 גרם דג ים טרי פרוס דק מאוד
- 4 עגבניות מיובשת, מושרית בשמן, חתוכות לרצועות
- 12 זיתי קלמטה מגולענים וחתוכים לרבעים
- 4 ארטישוק אלה רומנה מחולק לשלוש
- 12 פרוסות דקות של פלפל
- צ`ילי אדום
- 20 עלי זעתר טרי
- 8 עלי בזיליקום טריים קצוצים
- 12 כפיות של יוגורט בפאלו
- 2 כפיות גרידת לימון
- 2 כפיות מיץ לימון
- 8 כפות שמן זית.
אופן הכנה
מסדרים את פרוסות הדג הדקות על הצלחת צמודות זו לזו.
זורים מלח, מניחים הפיזור – עגבניות, זיתי קלמטה ויוגורט.
לפני צירוף הארטישוקים רצוי לחרוך אותם כמה שניות (במסעדה משתמשים בברנר).
מנחים את הארטישוקים על גבי הדג, מטפטפים מעט שמן על הארטישוקים,
מתבלים בשמן זית ומיץ לימון, מניחים את עלי הזעתר,
פרוסות הצי`לי וגרידת הלימון.
ניתן להוסיף בהגשה מעט עלי רשאד.