קפרזה של דייגים

4 מנות
סוג דג: אנשובי
אופן ההכנה: בצלחת

מצרכים

  • כדורי מוצרלה בפאלו
  • 30 עגבניות שרי מסוגים שונים
  • (לצבעוניות מגוונת- תמר, עגבניות כתומות וירוקות)
  • 20 פילטים של אנשובי כבוש באיכות טובה
  • 30 עלי בזיליקום קטנים טריים
  • 20 עלי זעתר טרי
  • בצל סגול קטן פרוס דק
  • 8 שיני שום מוחמצות פרוסות דק דק
  • 2 כפיות מיץ לימון
  • 8 כפות שמן זית
  • מלח ים אטלנטי
  • פלפל גרוס

אופן הכנה

אופן הכנה חוצים את עגבניות השרי לאורכן ומסדרים אותן על צלחת עם החלק הפנימי כלפי מעלה,
קורעים כל כדור מוצרלה עם היד לשש חתיכות, מסדרים בין העגבניות. מניחים מעל את הבצל והשום,
מסדרים באלגנטיות בזיליקום וזעתר.
את האנשובי פורסים לפרוסות ארוכות ודקות אותן מניחים מעל המנה, מתבלים במיץ לימון, שמן זית , מלח ים ופלפל שחור.
טיפ – ניתן לחילופין לחתוך את העגבניות, לקרוע את המוצרלה, להניח את כל החומרים בקערה ולערבב.

השף כהן שרון, מסעדת שילה