פורל שלם בארטישוק ירושלמי ושומר טרי

4 מנות
סוג דג: פורל
אופן ההכנה: במחבת ובתנור

מצרכים

  • 1 פורל שלם טרי ונקי
  • 1 ק"ג ארטישוק ירושלמי קלוף ופרוס לעיגולים ברוחב 1 ס"מ
  • 3 יחידות שומר טרי פרוס
  • מיץ מלימון שלם
  • 1/2 ראש שום פרוס לפרוסות דקות
  • 1/4 צרור כוסברה קצוצה גס
  • 1/4 כוס שמן זית איכותי
  • מלח
  • מעט כמון

אופן הכנה

שוטפים את הדגים ומיבשים, חורצים בכל צד של הדג 3 פסים בעומק של 1/2 ס"מ ומניחים בצד.
מטגנים בסיר בשמן הזית את פרוסות השום כ 2 דקות , מוסיפים את הארטישוק והשומר ומטגנים כ 5 דקות נוספות.
מוסיפים את מיץ הלימון וכוס מים ומבשלים כ 10 דקות. מתבלים בכמון ומלח טועמים ומשפרים טעם.
מורידים מהאש ומוסיפים את הכוסברה.
בירים את התבשיל לתבנית אפייה בעלת דפנות גבוהות
ומניחים את הדג על התבשיל אופים בחום של 175 מעלות כ 25 דקות תוך כדי מזיגת הנוזלים על הדג.