סרדינים מטוגנים, סלט טבולה, יוגורט כבשים, סומק ושמן זית

4 מנות
סוג דג: סרדינים
אופן ההכנה: במחבת

מצרכים


מצרכים:

  • 1 ק"ג סרדינים נקיים פתוחים לפרפר (אפשר להמיר לברבוניות, מליטות או כל דג קטן אחר שעובד נכון בטיגון עמוק) 1/2 כוס קמח מלח ים לפי הטעם פלפל שחור לפי הטעם צילי גרוס יבש לפי הטעם שמן לטיגון עמוק


לסלט טאבולה:

  • 1/2 כוס בורגול עבה מושרה במים חמים לרכות מקסימאלית צרור פטרוזיליה מופרד לעלים צרור כוסברה מופרד לעלים צרור נענע מופרד לעלים צרור עלי סלרי 1 פלפל ירוק חריף קצוץ 1 צרור בצל ירוק קצוץ 1/4 כוס מיץ לימון סחוט טבעי 1/4 כוס שמן זית איכותי 1/2 כוס אגוזי קשיו קלויים קצוצים גס מלח ים ופלפל שחור פי הטעם


להגשה:

  • יוגורט כבשים סמיך עשיר סומק שמן זית

אופן הכנה

מערבבים את כל חומרי הסלט, מתבלים בסמוך להגשה.
מקמחים את הסרדינים בקמח ותבלינים מחממים שמן טיגון
לחום של 180 מעלות ומטגנים כ 30 שניות להזהבה.
מספיגים עודפי שמן, ממליחים ומגישים לצד הסלט והיוגורט בוזקים סומק ומטפטפים מעל שמן זית

טיפ  – ניתן להכין ביצים עלומות במקום החלמון החי .

השף מאיר אדוני, המזללה