סלט טונה צרובה במיסו

4 מנות
סוג דג: טונה
אופן ההכנה: במחבת

מצרכים

  • 250 גרם טונה נקייה מעור
  • 2 גזרים
  • 4 מלפפונים ירוקים (ללא הליבה)
  • ענף סלרי
  • 1/2 שן שום כתושה
  • כפית ג`ינג`ר כתוש
  • 4 כפות קשיו קלוי
  • 4 כפות אצות היג`יקי מושרות בחומץ וסוכר
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 2כפות נענע קצוצה
  • כף בזיליקום שיפונד (חוטים)
  • 2 כפות מיץ לימון
  • כפית סויה
  • כפית שמן שומשום
  • 2 כפיות שמן זית
  • קורט מלח דק
  • קורט מלח ים אטלנטי
  • 4 נבטי ג`ינג`ר מוחמץ (לא חובה)

אופן הכנה

ערבבים את כל מוצרי המרינדה ומניחים בצד לחצי שעה.
את הטונה מתבלים במלח ופלפל וצורבים קלות על מחבת חמה עם מעט חמאה ושמן.
הפילה צריך להישאר נא מבפנים.
מברישים את הפילה במרינדה ונותנים לו לנוח במקרר לשעה.
משרים את אצות ההיג`יקי במים כ 15- דקות ומסננים.
בזמן ההשרייה מבשלים יחד 100 מ"ל חומץ ו- 100 גרם סוכר,
שופכים על האצות את הנוזלים לאחר צינון. חותכים את המלפפון,
הגזר והסלרי לרצועות באורך 10 ס"מ, בעובי 1/2 ס"מ.
פורסים את הפילה טורו לעובי של 1/2 ס"מ
שמים בקערה עם כל שאר המרכיבים טועמים ומתקנים תיבול.
מוסיפים שורש ג`ינג`ר מוחמץ (לא חובה)

טיפ !
יש לסנן את האצות לפני השימוש ניתן לשמור כשבועיים במקרר.