מתכון לפילה דניס
1 מנות
סוג דג: פרידה
אופן ההכנה: במחבת
מצרכים
- דג פרידה – 2 פילטים – סה"כ (200 גרם), פילה דניס טרי (2 יחידות).
- ברוקולי – 1/4 יחידה קטנה – סה"כ (28 גרם), 2 תפרוחות.
- שעועית ירוקה – חופן (50 גרם), טריה.
- כרובית – 2 פרחים ממוצעים – סה"כ (90 גרם)
- שמן זית – 4 כפות – סה"כ (40 מ"ל), גם לירקות וגם לדג.
- חמאה – 1/4 אריזת נייר – סה"כ (25 גרם), לירקות.
- שום – כפית, כתוש.
- יין לבן – 100 מ"ל, יבש.
- עגבניות שרי – 8 יחידות – סה"כ (120 גרם), גם אדומות וגם צהובות.
- עגבניות מיובשות – 4 גדלים ממוצעים – סה"כ (20 גרם), בשמן.
- ציר דגים – 1/2 כוס – סה"כ (120 מ"ל)
- מלח – קורט
- פלפל שחור גרוס – קורט
- רבעי ארטישוק בשמן – מעט (לפי הטעם)
- תערובת קרנבל לדגים – לציפוי הדג (לפי הצורך)
אופן הכנה
- מרתיחים בסיר עם מים את הברוקולי, השעועית הירוקה והכרובית למשך כ- 3 דקות.
- מטגנים במחבת את השום עם שמן זית וחמאה, מוסיפים את היין הלבן וממשיכים לבשל כ- 2 דקות.
- מוסיפים את כל הירקות ומעט ציר דגים, מתבלים במלח ופלפל שחור.
- מושחים בשמן זית את פילה הדניס, מפזרים את תערובת קרנבל הדגים, מטגנים במחבת על הצד של העור כ- 5 דקות,
הופכים וממשיכים לטגן כ- 1-2 דקות נוספות. - מעבירים את הירקות לצלחת הגשה, מניחים את פילה הדניס מעל ומגישים.