מתכון לפילה דניס

1 מנות
סוג דג: פרידה
אופן ההכנה: במחבת

מצרכים

  • דג פרידה – 2 פילטים – סה"כ (200 גרם), פילה דניס טרי (2 יחידות).
  • ברוקולי – 1/4 יחידה קטנה – סה"כ (28 גרם), 2 תפרוחות.
  • שעועית ירוקה – חופן (50 גרם), טריה.
  • כרובית – 2 פרחים ממוצעים – סה"כ (90 גרם)
  • שמן זית – 4 כפות – סה"כ (40 מ"ל), גם לירקות וגם לדג.
  • חמאה – 1/4 אריזת נייר – סה"כ (25 גרם), לירקות.
  • שום – כפית, כתוש.
  • יין לבן – 100 מ"ל, יבש.
  • עגבניות שרי – 8 יחידות – סה"כ (120 גרם), גם אדומות וגם צהובות.
  • עגבניות מיובשות – 4 גדלים ממוצעים – סה"כ (20 גרם), בשמן.
  • ציר דגים – 1/2 כוס – סה"כ (120 מ"ל)
  • מלח – קורט
  • פלפל שחור גרוס – קורט
  • רבעי ארטישוק בשמן – מעט (לפי הטעם)
  • תערובת קרנבל לדגים – לציפוי הדג (לפי הצורך)

 

אופן הכנה

  •  מרתיחים בסיר עם מים את הברוקולי, השעועית הירוקה והכרובית למשך כ- 3 דקות.
  •  מטגנים במחבת את השום עם שמן זית וחמאה, מוסיפים את היין הלבן וממשיכים לבשל כ- 2 דקות.
  •  מוסיפים את כל הירקות ומעט ציר דגים, מתבלים במלח ופלפל שחור.
  •  מושחים בשמן זית את פילה הדניס, מפזרים את תערובת קרנבל הדגים, מטגנים במחבת על הצד של העור כ- 5 דקות,
    הופכים וממשיכים לטגן כ- 1-2 דקות נוספות.
  • מעבירים את הירקות לצלחת הגשה, מניחים את פילה הדניס מעל ומגישים.