מתכון לחריימה
5 מנות
סוג דג: מקרל אטלנטי
אופן ההכנה: במחבת
מצרכים
- מקרל אטלנטי – 500 גרם, פילה פלמידה לבנה טרי.
- שום – 5 שיניים, קצוצות.
- פלפל אדום חריף – יחידה קטנה (15 גרם), חתוך לטבעות.
- פלפל אדום – יחידה בינונית (185 גרם), חתוך לקוביות.
- שמן קנולה – 1/3 כוס – סה"כ (79 מ"ל), לטיגון.
- עגבניות מרוסקות – 1/2 קופסת שימורים – סה"כ (400 גרם), 2 כוסות.
- רסק עגבניות – 2 כפות – סה"כ (86 גרם)
- מלח – כפית שטוחה
- פלפל שחור גרוס – 1/2 כפית שטוחה
- פפריקה מתוקה – כף שטוחה
- פפריקה חריפה – כפית שטוחה
- כוסברה – חופן (10 גרם)
- תבלין טוסקנה – כף אחת (לפי הטעם)
- מים – 1/2 ליטר
- 5 מנות/יחידות: תלוי בגודל המנה.
אופן הכנה
- מטגנים בשמן במחבת את השום עם הפלפל החריף והפלפל האדום כ- 2 דקות, מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומבשלים כ- 3 דקות נוספות.
- מוסיפים את רסק העגבניות ומתבלים במלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה ופפריקה חריפה לפי הטעם. מוסיפים מעט תבלין טוסקנה וממשיכים לבשל כ- 3 דקות עד לרתיחה.
- כאשר הרוטב רותח מוסיפים את הדגים, מכסים את המחבת ומבשלים למשך כ- 5-6 דקות.
- מורידים מהאש, ממתינים כ- 5-10 דקות, מפזרים מעל את הכוסברה הקצוצה ומגישים עם חלה טרייה.