מאפה פירות ים
3 מנות
סוג דג: פירות ים
אופן ההכנה: בתנור
מצרכים
למאפה:
- ביצה טרופה אחת
- 4 עלי פילו
- 50 גרם חמאה מומסת
- 250 גרם יוגורט
למילוי:
- 1/2 כוס בורגול עבה מושרה במים חמים לרכות מקסימאלית
- צרור פטרוזיליה מופרד לעלים
- צרור כוסברה מופרד לעלים
- צרור נענע מופרד לעלים
- צרור עלי סלרי
- 1 פלפל ירוק חריף קצוץ
- 1 צרור בצל ירוק קצוץ
- 1/4 כוס מיץ לימון סחוט טבעי
- 1/4 כוס שמן זית איכותי
- כוס אגוזי קשיו קלויים קצוצים גס
- מלח ים ופלפל שחור פי הטעם
אופן הכנה
בקערה מערבבים את כל חומרי המילוי.
מורחים בעדינות כל אחד מעלי הפילו בחמאה מומסת.
מקפלים לחצי. מורחים פעם נוספת בחמאה ומקפלים שוב לקבלת ריבוע.
במרכז כל עלה מניחים כמה כפות מהמסה ומקפלים את צלעות הבצק כלפי פנים לכיסוי המסה.
מורחים בביצה, אופים בתנור שחומם מראש ל 200-180- מעלות למשך -12 15 דקות. מגישים עם משקה יוגורט צונן.
ניתן להכין את המאפים כמה שעות מראש ולאפות לפני ההגשה.
השף כהן שרון, מסעדת שילה