טונה אדומה בשלושה מצבים טטאקי/טמפורה/סשימי
מצרכים
- טונה טרייה
- אבקת טמפורה
- 3 דפי אצה נורי
- ספייסי מיונז
- איולי יוזו
- 2 כפות ביצי טוביקו כתומות
- אבוקדו
- שומשום שחור/לבן
- כף מירין
- רוטב טריאקי מצומצם
- 2 פרוסות דקות של חציל
מרינדה אסיאתית:
- 2 כפות סויה
- 3 כפות סוכר
- 1 כף חומץ
- 1/2 כף שמן שומשום
- 1 כף מים
ספייסי מיונז:
- 2 כפות מיונז הלמנס
- 1 כף רוטב צ`ילי חריף
- 1 כפית פפריקה אדומה
- 1 כפית שמן שומשום
- 1/2 כפית
איולי יוזו:
- 2 כפות מיונז הלמנס
- 1 כפית חרדל תלמה חלק
- 5 ג` שום כתוש
- 1 כף מיץ יוזו (לימון יפני)
- קורט מלח
- 1 כפית מים
- 1 כף עירית קצוצה
אופן הכנה
חותכים את הטונה ל 3 מאחד פורסים 3 פרוסות דקות של דג חי (סשימי) את השני מגלגלים באצה נורי
ומטגנים בטמפורה בשמן עמוק (טמפורה) את השלישי מורחים קלות במירין ומגלגלים
בשומשום שחור ולבן וסוגרים את הקצוות של הדג,להשאיר את הדג חי באמצע ([טטאקי)
לוקחים אצה מניחים אבוקדו באמצע ומגלגלים לרול סושי.
מרינדה אסיאתית
מערבבים טוב ומורחים על החציל
ספייסי מיונז
לערבב הכול יחדיו לתערובת יחידה
אבקת אצה
לטחון אצת נורי במטחנת קפה עד למצב של אבקה
צורת הגשה
מסדרים במרכז הצלחת ריבוע של חצילים מורחים עליו בעדינות את המירנדה האסיאתית, מסדרים את הדגים מסביב ומקשטים עם אבקת אצה מסביב, נגיעות של טוביקו כתום, איולי יוזו, ספייסי מיונז, רול אבוקדו ועלי מיקרו.
השף גלעד תמסיס – רשת סושיות "סושה"