דג ופירות ים בלימונים כבושים
מצרכים
- 300 גרם דג פרידה
- 300 גרם דג מוסר בלאדי
- 4 סרטנים כחולים
- 200 גרם מולים
- 200 גרם קלאמרי טריים
- 200 גרם שרימפס קריסטל
- 3-2 גזרים
- 2 בצל סגול
- 1 בצל לבן
- 4-5 שיני שום
- 50 גרם שעועית ירוקה
- 1 לימון
- כוסברה
- 4 כפות לימונים כבושים
- 2 כפות פפריקה מרוקאית
- שמן זית
- חמאה
- 1.5 ליטר ציר דגים
- מלח ים
- טימין קצוץ
- פלפל שחור
- סוכר חום
אופן הכנה
חותכים את הירקות גס, שמים אותם על מחבת פסים.
מוסיפים את הסרטנים הכחולים, הופכים אותם במחבת.
מועכים את שיני השום ומוסיפים אותם למחבת.
מזליפים שמן זית על המחבת.
אחרי שהשום קצת אודה והירקות מושחמים מוסיפים ציר דגים.
מוסיפים שתי כפות של לימונים כבושים. מוסיפים פפריקה מרוקאית.
לוקחים מחבת טפלון נפרדת בעלת תחתית כבדה,
מוסיפים לה שמן זית, מעט חמאה ומניחים את הדגים המפולטים.
מתבלים את הדגים במלח ים, מעט טימין ומעט פלפל שחור,
מנמיכים את האש להמשך בישול, ולא שוכחים להפוך אותם בזהירות .
חוזרים למחבת הפסים (הקדירה), מוסיפים שעועית ירוקה וציר דגים.
דואגים שהשעועית תהיה בתוך הרוטב כדי שתוכל להתבשל.
מוסיפים את המולים, השרימפסים והקלאמרי הטריים.
מתבלים את פירות הים במלח ים, פלפל שחור.
יש לדאוג שכל פירות הים יהיו בתוך הרוטב ולשים מעט סוכר בתוך הרוטב כדי לאזן את החמיצות מפזרים עלים של כוסברה מלמעלה.
מעבירים את הדגים למחבת הקדירה. סוחטים חצי לימון מעל מחבת הקדירה ומגישים.