צליית דגים בטאבון: זה הדג הכי מתאים לשיטת הצלייה הזו

התחדשתם בטאבון לחצר, לגינה או למרפסת? ברכות, אתם הולכים להינות מאוכל מושלם כמו פיצות, מאפים שונים, אנטיפסטי, בשרים ו… דגים! ישנם טאבונים שפועלים בעזרת עץ או בעזרת גז. שניהם טובים ומצוינים. אז איזה דג הכי מתאים לצלייה בטאבון?

קודם כל – חממו את הטאבון היטב

חשוב מאוד לחמם את הטאבון היטב ולא להכניס את הדג לפני כן. חום הטאבון גבוה מאוד, ועל כן שיטת צלייה זו מעניקה טעם אחר למזון, קראסטיות וקראנצ'יות שאין דומות להן.

פילה או דג שלם?

האמת שגם וגם! הטאבון בגדול יותר מתאים לצליית דגים שלמים, אך גם פילה דג יוכל להשתלב בצלייה קצרה יחסית (שימו לב שלא לייבש את הדג יתר על המידה, תזכרו שהחום גבוה מאוד, הרבה יותר מתנור אפייה רגיל).

הדג הכי מתאים לצלייה בטאבון הוא…

לדעתנו הדג שהכי מתאים הוא דג לברק שלם. הוא יוצא בטעם נהדר, מומלץ להגיש עם פלח לימון בצד, סלט ירקות ואולי גם איזה מאפה קליל שהכנתם גם בטאבון. אצלנו ב- Sea2Door תמצאו דג לברק טרי לרכישה אונליין.

תיהנו ובתיאבון (: