רשת הקפה

שיטת הדייג יכולה להתבצע בשתי דרכים. השיטה העיקרית מכונה על פי השם האיטלקי "צ`ינצ`ולה". רשת הצ`ינצ`ולה בנויה כקיר ארוך הנמתח מקרקעית הים ועד לפני הים, בתחתיתה טבעות שעובר בהן כבל פלדה. את הרשת פורסים בעיגול סביב להקת דגים אשר מאותרים בעזרת צופה או סונאר. כאשר הדגים נמצאים במרכז הרשת מושכים את כבל הפלדה וגורמים בכך לצמצום וסגירת חלקה התחתון של הרשת. בשלב זה אוספים את הרשת אל תוך הספינה ואת הדגים אשר אינם יכולים להיתפס בחורי הרשת הקטנים, אוספים בעזרת רשת סל. בשיטה זו נתפסים בעיקר דגי מים עליונים, כגון סרדין, סקומברי, טרחון ואנטיאס. דגים הנתפסים בשיטה זו מגיעים לשוק ברמת טריות גבוהה מאוד.

השיטה השנייה משתמשת ברשת זימים (כמתואר ברשתות עמידה), הנפרשת מסביב ללהקת דגים. בשיטה זו נלכדים מרבית סוגי הדגים ובעיקר: מרמיר, בורי, מליטה, שמגלה (חד לסת הפסים).