דניס/צ`יפורה Sea bream

ספרוס זהב משפחת הספרוסיים Sparus aurata

השם `דניס` מקורו בשיבוש לשוני של ישראלים למילה הטורקית דניז (deniz) שפירושה ים או צ`יפורה (שמו הטורקי לדג הים המקורי). עם הזמן נשכח השם המלא ונשארה רק הסיומת `דניז` שהשתבשה כאמור ל `דניס`. זהו דג טורף קטן אשר ניזון מרכיכות. גופו צר, צבעו כסוף-אפרפר ובין עיניו פס זהוב.

שחייתו איטית וזהירה והוא מסתתר בין סלעים באזור החוף ועד עומק של 60 מטר. הוא נפוץ בים התיכון ובמזרח האוקיינוס האטלנטי. דג הדניס כשר, גידולו נפוץ בישראל, ספרד, טורקיה, קפריסין ויוון. נהוג גם לגדלו בבריכות מים מלוחים. בים התיכון נהוג לגדלו בעיקר בכלובי דגים נייחים.

שיטות דייג: כל שיטות הדייג.
זמינות לאורך השנה: כיום, רובם המכריע של הדגים המצויים בשוק הישראלי מגיע מגידולים במימי הים בארץ ומחו"ל.
המשלוחים מחו"ל מגיעים פעמיים בשבוע כמו גם השיווק המקומי.
גודל שכיח:300 גרם – 1 קילו.
אופן הכנה מומלץ: בישול, אפיה, טיגון, חי, על האש.