ריזוטו ארטישוק ומולים

6 מנות
סוג דג: מולים, שרימפס
אופן ההכנה: בסיר

מצרכים

  • 2 קילו אורז עגול לריזוטו (ארבוריו)
  • 75 גר` חמאה
  • כוס יין לבן
  • ליטר וחצי ציר דגים או ירקות חם
  • 5 עלי מרווה
  • 5 שיני שום פרוסות
  • בצל לבן אחד
  • 5 כפות פרמזן מגורר
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור טחון לפי הטעם
  • כף וחצי גרידת לימון
  • 600 גרם מולים טריים
  • 6 יחידות ג`מבו שרימפס
  • 6 יחידות ארטישוק רומאי חתוך לרבעים

אופן הכנה

מחממים סיר רחב לחום נמוך, ממיסים שני שליש מהחמאה ומאדים את הבצל עד לריכוך -לא להזהיב את הבצל.
מוסיפים שום פרוס ועלי מרווה וממשיכים לאדות מעט,
מוסיפים את האורז ומאדים מספר דקות עד שהגרגירים הופכים שקופים מעט.
מוסיפים את היין הלבן ומאדים תוך כדי ערבוב מתמיד בסיר.
בשלב הבא מוסיפים את הציר החם בהדרגה, בכל פעם מוסיפים מצקת אחת,
ומערבבים כל הזמן עד שהאורז סופח את הנוזל כמעט לגמרי.
רק אז מוסיפים עוד מצקת מהסיר, ומערבבים וכן הלאה.
כשנותרו שתי מצקות אחרונות מהציר מוסיפים את הארטישוקים והמולים,
מתבלים במלח ופלפל וממשיכים להוסיף את הציר עד שהמולים נפתחים.
במקביל להוספת המולים צולים על מחבת חמה את השרימפס במעט שמן זית מתובל במלח ופלפל.
לאחר פתיחת המולים מוסיפים את הפרמזן, גרידת הלימון ושארית החמאה.
לפני ההגשה טועמים כמה גרגרים כדי לודא שהאורז מוכן במידת עשייה "אל דנטה". אם האורז מעט קשה ניתן להוסיף עוד מעט נוזל ולהמשיך מעט בבישול.