קדירת מולים בציר טום יאם
4 מנות
סוג דג: מולים
אופן ההכנה: בסיר
מצרכים
- 10 גרם ג`ינג`ר פרוס
- 1 ליטר ציר עוף
- 1 יח` עגבנייה אדומה חתוכה לרבעיים
- 15 ג` שמן צ`ילי
- 60 גרם מחית קארי אדומה
- 20 גרם שום פרוס
- 4 עלים של כפיר ליים מיובשים
- 1 כף מחית תמרהינד
- 1 בצל סגול גודל בינוני פרוס
- 1/2 לימון סחוט
- 2 כפות רוטב דגים
- 1 למון גראס
- 160 מ"ל שמנת מתוקה/חלב קוקוס
- 200 גרם מולים טריים
אופן הכנה
שמים את הציר עוף בסיר מוסיפים את הירקות
ומביאים לרתיחה מצמצמים את מרק טום יאם ב 1/3
ומוסיפים את השמנת/חלב קוקוס וממשיכים לצמצמם בסוף מסננים אותו
ומשלימים טעם עם מלח בסיר אחר שמים חמאה מערבבים פנימה את המולים
יוצקים מהטום יאם ומכסים מאדים את המולים עד שהם נפתחים
ומצמצים קצת את הרוטב לקשור את הרוטב עם חמאה ולקשט עם פלח לימון ועלי כוסברה קצוצים.