קרפצ'יו דג ים ותאנים מקורמלות

4 מנות
סוג דג: דג ים
אופן ההכנה: בתנור

מצרכים

  • 300 גר` דג ים נקי מעור ועצמות (רצוי דג ים לבן)
  • 8 תאנים, 4 חצויות ו 4 פרוסות לעובי חצי ס"מ
  • 4 כפות יוגורט
  • 2 כפיות חומץ בלסמי מצומצם או מיושן
  • כפית טימין קצוץ דק
  • 2 כפיות סוכר חום
  • חופן נבטי חמניה לקישוט הצלחת
  • מיץ מחצי לימון טרי
  • 6 כפות שמן זית איכותי

אופן הכנה

מסדרים את פרוסות התאנים על תבנית מרופדת נייר אפייה.
מפזרים על הפרוסות את הסוכר החום,
מכניסים לתנור שחומם ל – 200 מעלות קרוב לגוף החימום העליון עד ל"קירמול" הסוכר,
אם ישנה אפשרות רצוי לקרמל את התאנים עם ברנר.
פורסים את בשר הדג דק ומסדרים על צלחת הגשה.
מתבלים את הדג במלח ים אטלנטי, טימין, מיץ לימון ושמן זית.
מסדרים על הדג את פרוסות התאנים המקורמלות ומזלפים את היוגורט והחומץ בלסמי,
מקשטים בנבטי חמניה ומגישים.