פילה בורי בפלאנצ'ה

4 מנות
סוג דג: פילה בורי
אופן ההכנה: במחבת

מצרכים

דג:

  • 4 פילה בורי
  • 2 כפות שמן זית
  • 4 גבעולי טימין טריים (רק עלים)
  • מלח ים
  • פלפל שחור גרוס טרי


קרם חצילים:

  • 1 חציל (גודל בינויו, רצוי בלאדי)
  • 1 שן שום
  • 1 כף מיץ לימון סחוט טרי
  • רבע כוס שמן חמניות
  • מלח לפי הטעם


ירוקים :

  • 8 יח` אספרגוס ירוק
  • ארטישוק קונפי (4 יח` , קנוי) חתוך לרבעים
  • 1 כוס שעועית ירוקה
  • 2 יח` קישוא בלאדי או זוקיני ירוק חתוך לשישיות
  • צרור עלי רוקט טריים
  • רבע כוס תערובת זרעי חמניות וזרעי
  • דלעת קלויים
  • חופן עלי נענע טריים
  • 1/2 בצל פרוס דק
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 שן שום מעוכה
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנה

קרם חצילים
קולים את החצילים על אש גלויה עד רכות. מרוקנים מהקליפה ומעבירים למעבד מזון. מערבבים עם יתר החומרים עד קבלת קרם חלק. (במידה והחציל רווי בגרעינים, רצוי לסנן את הקרם) ניתן לשמור בקירור עד 3 ימים.

ירוקים
אספרגוס – לחתוך את רבע התחתון של האספרגוס.לקלוף את שני השליש התחתונים שלו, לחלוט כדקה במים רותחים (מעט מומלחים), להוציא ולצנן ישירות במי קרח ולחתוך לרבעים שעועית ירוקה – לחלוט במים רותחים מומלחים קלות כ – 2 דק` , להוציא ולצנן במי קרח קישוא – לחלוט במים רותחים מומלחים קלות כ – 2 דק` , להוציא ולצנן במי קרח בניית המנה מחמים מחבת טפלון לחום בינוני עם מעט שמן זית. מניחים את פילה הבורי כשצד העור כלפי המחבת, ממליחים ומפלפלים קלות ומוסיפים את עלי הטימין. צורבים להזהבה (כ – 2 דק`) והופכים על צידו השני (החשוף ללא העור) לכ- 20 שניות. במקביל במחבת נוספת, מקפיצים את ה"ירוקים" בשמן זית, שום ובצל. ממליחים ומפלפלים. מקפיצים כדקה בכדי לשמור על "קראנציות" / מרקם "אל דנטה" וצבעם הירוק. מוסיפים למחבת את עלי הרוקט, נענע, ארטישוקים ותערובת התבלינים.

צילחות
מניחים במרכז צלחות ההגשה מקרם החצילים. מניחים את תערובת הירוקים על הקרם ומעל את פילה הבורי. לסיום מטפטפים מעט שמן זית ומלח גס ומגישים.