טרטר דג עטוף בסלק

2 מנות
סוג דג: דג ים
אופן ההכנה: בתנור

מצרכים

  • 100 גר` דג ים נקי מעור ועצמות
  • חתוך לקוביות בגודל חצי ס"מ לערך
  • 2 כפות עגבנייה חתוכה לקוביות ללא הזרעים
  • 1 כף בצל סגול קצוץ דק
  • קמצוץ שום כתוש
  • כף פיסטוקים קלוים (אפשר גם קנויים)
  • כף פטרוזיליה קצוצה
  • כף נענע קצוצה
  • מיץ מחצי לימון
  • 3 כפות שמן זית
  • כף שמן פיסטוק )לא חובה(
  • 2 כפות יוגורט (רצוי מחלב בפאלו
  • 2 קרפצ`ו סלק מסודרים בעיגול על ניילון נצמד
  • מלח רצוי מלח ים אטלנטי לפי הטעם
  • עלי ריג`לת גינה או עלי ראשאד לקישוט

אופן הכנה

צולים סלק גדול עטוף בנייר כסף בתנור 200 מע` עד לריכוך (בערך שעה ועשרים דקות) ומקררים.
לאחר הקירור מקלפים את הסלק ופורסים דק לעובי של 1מילימטר רצוי במנדולינה.
מסדרים את הפרוסות על ניילון נצמד כמו פרח.
פרוסה אחת במרכז ומסביב פרוסות שמשלימות לעיגול. (ניתן להכין מראש אפילו יום קודם)
בקערה שמים את הדג, העגבניות, הבצל, הפטרוזיליה, הפיסטוקים, נענע, שום כתוש, מיץ לימון והשמנים.
מתבלים במלח ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.
להכין מיד לפני ההגשה משום שהלימון והמלח כובשים את בשר הדג.
מניחים את התערובת במרכז הקרפצ`ו של הסלק וסוגרים לצורת כדור בעזרת הניילון.
על צלחת הגשה מושכים כף מהיוגורט מסירים מכדור הסלק את הניילון
ומניחים לצד משיכת היוגורט מסדרים בצד סלט עלים קטן ומפזרים על הצלחת מס` פיסטוקים.