צדפת ונוס

סקלופ משפחת הפטילדאיים Scallop

הסקלופ הנה צדפה מפורסמת בשל שריונה המרהיב שזכה לאזכורים רבים ביצירות אומנות ומשמשת גם לייצור חפי נוי, ובנוסף כמות הבשר הגדולה שהיא מכילה הופכת אותה למנה עיקרית.הסקלופ שייכת לממלכת הרכיכות אשר באמצעות סינון המים ניזונות מחומרי מזון ופלנקטון המצויים בים. הצדפה בעלת מבנה גלי אחיד אשר מודגש לרוב על ידי צבע כהה יותר צבע קליפה לבן וורוד והפסים הגליים בצבע חום ורדרד.בטבע הסקלופ נמצאת באזורים חוליים ובוציים היא מתחפרת בחול בעזרת רגלה . צדפות הסקלופ נוהגות להתאסף לקבוצות. באפשרותם להשתחרר מהקרקע ואף לדמות מצב שחיה בעזרת סגירה מהירה של הצדפה, אשר יוצר סילון מים, אך למרות זאת יכולת התנועה שלהם מוגבלת מאוד ומאפשרת להם לנוע מטרים ספורים בלבד, וזאת בדרך כלל בכדי להתחמק מטורפים כגון כוכבי ים. הסקלופ נמצאת לחופי ארצות הברית, ניו זילנד, צרפת, סין ורוסיה. 

    

שיטות דייג: מכמורתנים, עיקר האספקה העולמית עדיין מגיע מדייג.
זמינות לאורך השנה: כל השנה (קפוא)גודל שכיח: כ 25-30 גר` ליחידה
אופן הכנה מומלץ: בישול, טיגון, מוקפץ, חי .את הסקלופ (כשאר הצדפות) יש להכין רק כאשר הן עדיין חיות, וזאת כדי להימנע מזיהומים ומחלות.
לשם כך, יש להשתמש בצדפות סגורות או שנסגרות מעצמן לאחר שמקישים עליהן בעדינות. לאחר הבישול אין לאכול צדפות שלא נפתחו מעצמן בתהליך הבישול!