לובסטר, לובסטר אמריקאי | American lobster

מחושתן משפחת הנאפרופידיים Homarus americanu

הלובסטר הוא בעל חיים אוכל כל ממערכת הסרטנאים הניזון מדגים, סרטנים,רכיכות וצמחים. גופו מוארך ומכוסה שריון קשה, בחזית גופו שתי "אנטנות" המשמשות כאברי חישה, לאחריהן שתי צבתות גדולות המשמשות אותו לאחיזה בטרף, שתי זרועות קטנות יותר משמשות לביתור המזון לפיסות קטנות והכנסתם לפה, ששת הרגלים הנותרות משמשות לתנועה. בקצהו האחורי זנב גדול שבקצהו סנפיר דמוי מניפה. צבעו חום שחור מנומר ולאחר הבישול הוא הופך אדום. הלובסטר חי באזורים סלעיים וחוליים. לאחר שהוא הוצא מהמים ביכולתו לחיות מספר ימים בתנאים של קור מתון ולחות גבוהה.הלובסטר האמריקאי נפוץ באזור החוף המערבי של האוקיינוס האטלנטי (החוף המזרחי של ארה"ב) ממפרץ מקסיקו בדרום ועד קנדה בצפון. בדרך כלל בעומק שבין 4 – 50 מטר.

שיטות דייג: מלכודות, עיקר האספקה העולמית עדיין מגיע מדייג.
זמינות לאורך השנה: כל השנה
גודל שכיח: 500 גר` – 1.2 ק"ג
אופן הכנה מומלץ: בישול, טיגון, מוקפץ, מאודה בדומה לסרטן הכחול ניתן לבשל את הלובסטר שלם במים רותחים או לפרק ולנקות אותו מבשרו ולהשתמש בו בנפרד.