פסטה פירות ים מדהימה

4 מנות
סוג דג: קלמרי, שריפמס
אופן ההכנה: מחבת

פסטה פירות ים מדהימה

זו מנה מפנקת שתמיד נדמה שאפשר לאכול רק במסעדות, אבל האמת היא שכשיש חומרי גלם מעולים, אין פה הרבה מה לדעת…
גם אתם יכולים לגמרי בקלות להכין מנה טעימה ומרשימה שכזו בבית!!


המוצרים שלנו (לרכישת המוצרים)

  1. לינגוויני דיו-דיונון – 2 חבילות
  2. קלמרי טרי (אפשר להשתמש בטבעות קלמרי קפוא במקום)
    • כמות – 300 גרם
    • צורת חיתוך – נקי וחתוך לטבעות
  3. שרימפס בינוני מקולף (קפוא) – חבילה
  4. עגבניות לחות – 1 צנצנת
  5. רבעי ארטישוק בעשבי תיבול – 1 צנצנת
  6. ממרח ארטישוק ועגבניות שרי – 1 צנצנת
  7. יין לבן – Chablis
  8. פפריקה מתוקה וחריפה – כרבע כפית מכל סוג

לינגוויני שחור עם פירות ים – מתכון

מאת טליה הדר, מהבלוג EshetStyle

רכיבים (ל-4 סועדים)

  • לינגוויני שחור – 2 חבילות
  • קלמרי טרי טבעות וראשים – כ-500 גרם (או כחצי חבילה קפוא)
  • שרימפס בינוני מקולף קפוא (כחצי חבילה)
  • רבעי ארטישוק בעשבי תיבול – 5-6 רבעים (חתוכים לקוביות או פרוסות)
  • עגבניות לחות – 6 (חתוכות לקוביות)
  • זיתים שחורים (קלמנטה) – כ-10 מגולענים וחתוכים
  • ממרח עגבניות וארטישוק – כף
  • צ`ילי אדום חריף בשמן – כפית שטוחה (כולל השמן)
  • ממרח זיתים שחורים – כף גדושה (אפשר במקום, עוד 6 זיתים שחורים קצוצים ומעוכים במזלג)
  • עגבניה טריה – לקוביות גדולות
  • פטרוזיליה טריה – 2 חופנים גדולים של עלים קרועים ביד
  • שום – 1 שן לפרוסות (אפשר יותר אם אוהבים)
  • שמנת מתוקה – 4 כפות
  • יין לבן – 2-3 כפות (לא חובה)
  • מלח פלפל גרוסים ושמן זית

הכנה

  1. בישול הפסטה לפי הוראות היצרן על האריזה לדרגת אל דנטה (לשטוף במים קרים ולסנן | יש לשמור את מי העמילן בהם התבשלה הפסטה. נשתמש בהם בהמשך…)
  2. את פירות הים הקפואים יש להפשיר כשעה בקערה (ניתן לזרז באמצעות שטיפה במסננת מתחת לזרם מים פושרים)
  3. לחמם מחבת עם מעט שמן זית ופפריקה ולטגן את פרוסות השום יחד עם צ`ילי בשמן – כדקה
  4. להוסיף את הקלמרי והשרימפס שהפשרנו ולהקפיץ במחבת כחמש דקות (אם הקלמרי טרי, יש להוסיף עוד כחמש דקות לזמן ההקפצה במחבת)
  5. להוסיף את הפסטה ויתר הרכיבים חוץ מהעגבניות הטריות והפטרוזיליה, יחד עם כרבע כוס ממי העמילן בהם בישלנו את הפסטה והיין – להקפיץ כמה דקות על אש גבוהה (לאידוי האלכוהול. אפשר לוותר על היין), תבל במלח פלפל ולטעום ולתקן תיבול
  6. לכבות את האש, להוסיף את קוביות העגבנייה והפטרוזיליה, לערבב, להעביר לצלחות הגשה ולפזר מעל כמה עלי פטרוזיליה נוספים ופלפל גרוס
  • כדאי (מאוד!) להגיש לצד כוס יין לבן משובח – Chablis